Evenementen in mei in Breda

5 mei Wings for Life World Run

Tijdens de Wings for Life World Run starten alle deelnemers wereldwijd op hetzelfde moment. Het maakt niet uit of je een professioneel atleet bent, iemand die regelmatig voor de lol rent of een echte beginner. Er is geen eindstreep. 30 minuten na de start begint de Catcher Car te rijden, en deze haalt alle deelnemers één voor één in. 

https://www.wingsforlifeworldrun.com/nl/locations/netherlands

5 mei Bevrijdingsfestival Breda

Op 5 mei 2024 vindt de tweede editie van Bevrijdingsfestival Breda plaats op het Kasteelplein.

http://bevrijdingsfestivalbreda.nl/

9 tm 12 mei Breda Jazzz Festival

9 t/m 12 mei: Het Breda Jazz Festival verzorgt in 4 dagen tijd, verspreid over 23 podia, ruim 200 concerten. Het grootste deel van deze concerten is gratis toegankelijk en speelt zich af in het centrum van Breda.

https://www.bredajazzfestival.nl/

17 tm 20 mei Bumperkluiven Boeimeer

17 t/m 20 mei : Kom langs bij Bumperkluiven en ontdek nieuwe smaken bij het brede aanbod aan foodtrucks, bestel één van de vele speciaalbieren of wijnen, neem plaats in de zon en… geniet van de live muziek, kinder vermaak, zweefmolen, muziek en theater! Er is aanbod voor iedereen & elke portemonnee.


https://www.bumperkluiven.nl/

18 en 19 mei Spinola live

18 en 19 mei: Breda, get ready voor “SPINOLA LIVE”. Hét leukste feestje op het water, bij Spinola. Geen hippe marktkramen en veel te dure cocktails. Maar goede coverbands, een fijne bak nostalgie, gezellige mensen en een lekker koud pilsje in je hand. Hopelijk ook nog met de zon op je toeter. Zaterdag schreeuwen we allen mee met onze favoriete classics! Zondag eren we het Nederlandstalige lied. 

19 mei Marathon Breda

Op zondag 19 mei zal marathon Breda plaatsvinden. Bij dit unieke en eenmalige event zullen 1000  marathoners aan de start staan. Daarnaast zijn er ook nog 300 Duo’s die samen deze bijzonder afstand van 42,195 Km af gaan leggen. Deze duo’s zullen elkaar aflossen tussen lus 1 & 2 op de atletiekbaan bij SPRINT.  

De marathonlopers hebben ook een doorkomst op de atletiekbaan om vervolgens aan lus 2 te beginnen. Met veel deelnemers uit Breda en omstreken zijn er zeker ook veel enthousiaste toeschouwers te verwachten.  

https://www.marathonbreda.nl

20 mei Kastelen dag op landgoed Bouvigne

https://dagvanhetkasteel.nl/bezoek-kastelen/listing/landgoed-bouvigne-breda

20 mei Nassaudag Binnenstad, grote kerk, KMA , Bouvigne.

22 tm 26 mei Spanjaardsgat Festival

22 t/m 26 mei: Het Spanjaardsgat festival voor orkesten en uitgebreide bands duurt 5 dagen. (Semi) professionele gezelschappen, amateur- en gelegenheidsorkesten, militaire kapellen en grote ensembles, iedereen is welkom, zolang we maar van een groot muzikaal gezelschap spreken met minimaal 20 deelnemende muzikanten.

https://hetspanjaardsgat.nl/

26 mei Haagse Beemdenloop

 zondag 26 mei 2024 staat de 32e editie van de Haagse Beemden Loop op de planning!

https://www.haagsebeemdenloop.nl

Plaats een reactie